Dünyanın En İyi ve Birbirinden Farklı Özelliklere Sahip Kaplıcaları


İnsanlık, milattan önce yüz yıllar boyu dünyanın çeşitli yerlerinde kaplıcalarda yıkanıyorlardı.  Antik yunan zamanlarındaki hamamlar, bütün insanların çıplak bir şekilde buluşup toplandıkları yerlerdi. Toplumlar maddi ve manevi olarak gelişmeye başlayınca, yıkanmak daha mahrem, kişisel bir hal aldı.  Dünyanın çekirdeği tarafından ısıtılan bu jeotermal su, insanlık tarafından hala büyük ilgi görüyor. Dünyadaki bir kaç güzel ve farklı yeri sizin için araştırdık.




Travertine Hot Springs - Bridgeport, California

Sıcak suyun içinde demlenirken, sıcak kayalardan damlayan soğuk suyla birlikte dağların ve kayaların aralarından yansıyan güneşi izlemek için mükemmel bir yer.




Pamukkale - Pamukkale, Turkey

Uzun yıllardır hem yerli hem de yabancı turistlerin dikkatini çeken, kimilerinin şifa bulmak için, kimilerinin ise güzellikleri ve hissiyatı için gittikleri, Türkiye'nin görülmesi gereken yerlerinden, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi ne girmiş  bir yer Pamukkale.




Bagby Hot Springs - Mount Hood National Forest, Oregon

Ormanın içinden bir patikayı takip ederek ulaşabildiğiniz bu yer, diğer kaplıcalardan biraz daha farklı, telmal su kaynağının çevresindeki tahta küvetleri ile ilgi çekici bir yer. Diğer insanlar ile birlikte olmak istemiyorsanız, yine tahta kabinleri ile size otantik havalar sunuyor.




Gellert Baths -The Thermal Baths in Budapest- Budapest, Hungary

Budapeste deki Gellert termal hamamı, Avrupa'daki en büyük tedavi edici olduğuna inanılan hamamlardan biri, şehrin sokaklarında dolaştıklarında ağrı ve acılarının geçtiğine inanlar turistlerin büyük ilgi kaynağı, özellikle açık olanlara yapıla büyük termal havuz ve etrafına yapılan yaşam alanları ile görmeye değer. 




Puritama Hot Springs -  Atacama Desert, Chile

Bütün gün çölde gezinip, etkinliklere katıldıktan sonra rahatlama için çölün ortasında bir vaha gibi ama gördüğünüz bir hayal değil.  Yedi küçük havuzdan oluşan termal su kaynağı.




Dunton Hot Springs - Dolores, Colorado

Gittiğinizde çok seveceğiniz ve büyük ihtimalle söyleyecek kötü bir söz bile bulamayacağınız bir yer. Diğer termal kaplıcalardan daha sakin ve kendini daha güvende hissettiğiniz bir yer. 




Takaragawa Onsen - Minakami, Japan

Karla kaplı mükemmel manzaralarda açık hava banyoları ve son bahardaki hafif kar yağışı ve dökülen kırmızı yaprakları izlerken verdiği rahatlık deneyimlemeye değer.




Reykjadalur  - Hveragerði, Iceland

Hava soğudukça içine girilebilecek kadar soğuyan ama normal zamanlardaki sıcaklığı yüz dereceyi bu nehir, yazı yürüşün yapmak içinde çok güzel.

Yorum Gönder

0 Yorumlar